Välj företag:
Topplistor arrow_right

”Här i kommunen finns det ett starkt fokus på utveckling”

Foto: Patrik Lundin

Förskoleläraren Malin Ljungberg vidareutbildade sig till pedagogista – och får möjlighet att påverka.

När Malin Ljungberg tog sin lärarexamen var den långsiktiga planen att jobba som grundskolelärare. Först tänkte hon bara skapa sig en insyn i förskolevärlden – men det var så intressant att hon blev kvar där. I dag jobbar hon på förskolan Rotvik och Cassiopeja i Tyresö kommun.

– En stor anledning till att jag stannade inom förskolan är att det inte finns några rätta svar – vi lär oss tillsammans. Barnen är små forskare och jag lär mig hela tiden saker tillsammans med dem, säger Malin.

Hon har vidareutbildat sig till pedagogista, vilket innebär att hon har dubbla roller. En pedagogista arbetar övergripande och utvecklar verksamheten tillsammans med pedagogerna.

– Jag befinner mig hela tiden i båda världarna – barnens och pedagogernas. Det gör att jag kan påverka. Jag får synliggöra processer, öppna dörrar och ibland komma och vara lite besvärande och säga ”så här kan ni också tänka”. 

Målet är hela tiden att skapa fler förutsättningar för barnen. Malin bor själv i Tyresö kommun och ett arbete där kändes som en självklarhet. Hon ser flera fördelar med att jobba i en mindre kommun.

– Det är lättare att ena och samla människor. Du får mycket insyn och kan vara med och påverka. Allt finns samlat här i kommunhuset, där får du verkligen ett ansikte på alla, säger Malin och fortsätter:

– Det är också härligt att det finns mycket natur och möjligheter till en givande fritid i Tyresö kommun, du kan till exempel gå med i föreningen TyKom som stärker gemenskapen i kommunen. Du kan även vara med på förskolans nätverksträffar och diskutera pedagogiska frågor, där syftet är att skapa en jämlik förskola inom kommunen.

Hur skulle du beskriva din arbetsgivare?
– Tyresö kommun är måna om sina medarbetare. Det känns som att det vi säger är viktigt. Vår verksamhetschef har varit på besök på vår förskola och intresserar sig verkligen för oss och våra tankar. Här finns det ett starkt fokus på utveckling. Många av mina kollegor vill fortbilda sig och får också den möjligheten, precis som jag fick.

Text: Camilla Rindås

Tyresö kommun

Kommunen är Tyresös största arbetsgivare. Vi har cirka 3 000 medarbetare inom ett hundratal yrkeskategorier, bland annat skola, omsorg, kultur, teknik och administration. Du som uppskattar att möta och hjälpa andra människor har stora möjligheter att trivas här. Vår arbetsplatskultur präglas av ett stort engagemang och samarbetsvilja. Tyresö är Sveriges femtionde största kommun och befinner sig i en stark utveckling. Vi har höga ambitioner för framtiden. Visionen är att Tyresö år 2030 ska upplevas som den bästa boendekommunen i länet.

Malin Ljungberg

Titel: Förskolelärare.

Utbildning: Lärarutbildning, Uppsala universitet, examen 2005.

Vilket är ditt smultronställe i Sverige och varför? ”Mitt smultronställe blir till i stunden. Familjen och naturen ger rätt förutsättningar. Jag trivs extra bra vid havet.”

TOPP 10 lärare

 1. Skolverket
 2. Stockholms stad
 3. Göteborgs Stad
 4. Internationella Engelska skolan
 5. Lunds kommun
 6. Malmö Stad
 7. Uppsala kommun
 8. Solna stad
 9. JENSEN education
 10. Pysslingen Förskolor & Skolor
 11. Infocard 3 desktop
 12. Infocard 3 mobile

Raketer lärare

 1. Tyresö Kommun

Utmanare lärare

 1. Infocard 4 desktop
 2. Infocard 4 mobile

TOPP 50 ekonomi

 1. IKEA
  B
 2. Spotify
 3. Google
Se hela listan

TOPP 50 civilingenjör

 1. IKEA
 2. Volvo Cars
  B
 3. Google
Se hela listan

TOPP 50 högskoleingenjör

 1. IKEA
 2. Volvo Cars
  B
 3. Volvo Group
Se hela listan

TOPP 50 Data/IT

 1. Google
 2. Spotify
 3. Microsoft
Se hela listan

TOPP 50 juridik

 1. Regeringskansliet
 2. Utrikesdepartementet
 3. SÄPO
Se hela listan

TOPP 50 samhällsvetare

 1. IKEA
 2. Google
 3. Sveriges Television
Se hela listan

TOPP 10 sjuksköterskor

 1. Capio
 2. Röda Korset
Se hela listan

TOPP 10 socionom

 1. Socialstyrelsen
 2. Polisen
 3. Rädda Barnen
Se hela listan