Välj företag:
Topplistor arrow_right

”Här finns ett engagerat ledarskap och en närvarande ledning”

Foto: Sigrid Malmgren

Karolinska ger goda möjligheter till utveckling. Det är vårdenhetschefen Jessica Schiött ett bevis på.

När Jessica Schiött började arbeta på en neonatalavdelning kände hon snabbt att hon hade hittat rätt. Efter en vidareutbildning fortsatte hon på den inslagna banan – och nu är hon vårdenhetschef inom patientområdet sjuka nyfödda barn på Karolinska Universitetssjukhuset.

– Jag är väldigt stolt över mitt jobb, både som sjuksköterska och chef i sjukvården, säger Jessica.

Hösten 2015 valde Jessica att återvända till Karolinska Universitetssjukhuset där hon tidigare arbetat.

– Jag ville tillbaka till en större organisation och med ett universitetssjukhus finns alla möjligheter. Karolinska Universitetssjukhuset är en internationell miljö och ger stora möjligheter att utvecklas. Här finns också ett engagerat ledarskap och en närvarande ledning på alla nivåer, säger hon.

Karolinska Universitetssjukhuset är ett av Europas största universitetssjukhus.

– Det är en organisation med höga ambitioner, där vi tar fram och implementerar den kunskap som finns på andra håll i världen, och skapar också ny kunskap på plats. Det är en kunskapsorganisation som vill framåt och som leder till innovation, säger Jessica och fortsätter:

– Karolinska Universitetssjukhuset har plockat in omvårdnaden i ledningssammanhang vilket traditionellt sett inte är så vanligt. Omvårdnadssidan sitter med i ledningsgrupper på hög nivå och det är jag stolt över.

35 procent av universitetssjukhusets drygt 16 000 medarbetare är sjuksköterskor.

– Jag vill lyfta den fantastiska möjlighet det innebär att vara sjuksköterska och hur många olika karriärval och utvecklingsmöjligheter man har inom sin yrkesroll. Det är få andra yrken som är så breda, säger Jessica och fortsätter:

– Jag har valt att arbeta inom neonatalvård sedan 1997 och jag har aldrig haft tråkigt. Jag har haft många möjligheter att prova olika spår trots att det är en och samma verksamhet.

Text: Tina Lindström Carlsson

Karolinska universitetssjukhuset

Karolinska Universitetssjukhuset är ett av Nordens största universitetssjukhus där vård, forskning och utbildning är viktiga delar för att förbättra människors hälsa. I samverkan med Karolinska Institutet har sjukhuset sedan länge en framstående plats i svensk forskning och utbildning.

Läs mer: Se lediga jobb här!

Jessica Schiött

Titel: Vårdenhetschef/specialistsjuksköterska.

Utbildning: Sjuksköterska, Sophiahemmet, examen 1994. Barnsjuksköterska, examen 2000. Magister i Medical Management, Karolinska institutet, examen 2016. 

Favoritinnovation: ”Internet och allt vad IT-utvecklingen innebär. Att vi kan jobba från olika platser i världen med samma uppdrag, vi kan se och nå varandra via exempelvis Skype, mejl och sociala medier.”
​​​​​